Καλό ταξίδι φίλε Νίκο

Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2010

Εφυγε ένας μεγάλος Κισαμίτης
Εφυγε ο Νίκος Κακαουνάκης
Ο Νίκος Κακαουνάκης υπήρξε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος άφησε το προσωπικό του στίγμα όπου κι αν εργάστηκε. Είχε προσωπική άποψη, την οποία υπερασπιζόταν με πάθος και ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε κανείς μαζί του ή όχι, του αναγνωρίζουν όλοι τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Υπήρξε μεγάλο κυνηγός της είδησης, ένας ρεπόρτερ με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ η έντονη προσωπικότητά του θα μείνει αξέχαστη σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Η Κίσαμος θα μείνει πτωχότερη
Εχασε ένα δικός της άνθρωπο
Εχασε ένα παραδοσιακό και γνήσιο Κρητικό

Ενα σύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων. Στην Κατοχή μένει ορφανός από πατέρα (τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί) και αναγκάζεται να εργαστεί από την παιδική του ηλικία για να βοηθήσει τη μητέρα και τα αδέρφια του.
Σπούδασε σε εκκλησιαστικό λύκειο και στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη.
Μερικά χρόνια αργότερα, το 1965, κάνει το πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Μετά τη δικτατορία δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις.
Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, ξεκινώντας μία μακρά πορεία στο ραδιόφωνο.
Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση ΣΚΑΙ TV αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού. Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια, όπου και επέστρεψε πριν από λίγους μήνες, και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER, MEGA και ALPHA.
Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί», η οποία εκδίδεται μέχρι σήμερα. Είχε γράψει τα βιβλία «2650 μερόνυχτα συνωμοσίας» και «Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα».

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Νίκο Κακαουνάκη θα γίνει το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010, στις 3 μ.μ., στο Μητροπολιτικό Ναό Κισάμου Χανίων και η ταφή του στο Κοιμητήριο του Παρθενώνας
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) των Χανίων τηλ.: 2821094848 ή στο Ανουσάκειο Ίδρυμα στο Καστέλι Κισάμου τηλ: 2822024148».

0 Σχόλια

Συνέλευση ΤΕΔΚ(29-12-09)-Καποδίστρια 2

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Συνέλευση ΤΕΔΚ(29-12-09)-Καποδίστρια 2
Πηγή:Χανιώτικα Νέα

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Γενική συνέλευση ΑΝΕΝ 28-12-09

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Γενική συνέλευση ΑΝΕΝ 28-12-09
(από Χανιώτικα Νέα)

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Αξονες,μέτρα προτεινόμενου επιχειρησιακού σχεδίου Κισάμου

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009
Δείτε περιληπτικά του άξονες,τα μέτρα και τις προτεινόμενες δράσεις
της μελέτης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Κισάμου που θα συζητηθεί
την Τρίτη 22/12/2009 στο Δημοτικό Συμβούλιο
0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικοί σύνδεσμοι


αρχείο ακικ
Πρωτοβουλία

 AKIK - Facebook  AKIK - Youtube
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML