Eμπορικός Σύλλογος στη Κίσαμο

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Κισάμου ,τη Τετάρτη 10/3/2010 στη αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε η πρώτη ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου και εκλέκτηκε το πρώτο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

1.Xαιρετάκης Μιχάλης                      Πρόεδρος

2.Πατεράκης Βαγγέλης                     Αντιπρόεδρος

3.Μουντάκης Αντώνιος                       Γραμματέας

4.Κουτσουνάκης Νίκος                      Ταμίας

5.Ανουσάκης Γεώργιος                      Μέλος

6.Κακαουνάκης Γιάννης                     Μέλος

7.Καμπουράκης Ξενοφών                   Μέλος

8.Κατσικανδαράκη-Περαθωράκη
   Κατερίνα                                       Μέλος

9.Φιλιππάκη Κατερίνα                       Μέλος  

0 Σχόλια

Προγραμματική σύμβαση λειτουργίας Βιολογικού-Καλλικράτης στο Δήμο Κισάμου

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Προγραμματική Σύμβαση για την λειτουργία του Βιολογικού του κόλπου της Κισάμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου της 9/36/2010 αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να μελετηθούν οι ασάφειες που υπάρχουν σε κάποια άρθρα της προγραμματικής σύμβασης., τα οικονομικά στοιχεία καθώς και τους προβληματισμούς που έχουν προκύψει
Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει Πέμπτη 11/03/2010 στις 12:00μμ.
Βέβαια απορίες δημιουργούνται από επιστολή του Δήμου Μηθύμνης, την επόμενη μέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, με αναφορές όπως, ολιγωρία καθώς και ατέρμονες και ατελέσφορες συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση.
1. Η σύμβαση αυτή μας δόθηκε από τον ΟΑΔΥΚ στις 3/3/2010 στο ΤΕΕΔ Κρήτης. Ήταν η πρώτη σύμβαση μετά από ένα, σχεδόν, χρόνο προετοιμασίας της. Αυτή η σύμβαση άλλαξε και η νέα μας δόθηκε την ίδια μέρα που πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει την άμεση συνεδρίαση της επιτροπής ώστε να μη δημιουργηθεί καμία καθυστέρηση.
3. Βέβαια και οι δύο Δημοτικές Αρχές έχουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Βιολογικού διότι δεν αποδέχτηκαν την πρόταση μας, που είχαμε κάνει στις 13/10/2007, για σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου του Βιολογικού.
4. Συμφωνώ με την πρόταση του Δήμου Μηθύμνης για κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ήδη, με πρόταση δική μας, έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συζητήσουν όλα τα προβλήματα, να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην υπάρχει αυτό το φαινόμενο των αλληλοκατηγοριών κάτι που τελικά αποβαίνει σε βάρος του έργου του Βιολογικού.

Παραμελισμός Καλλικράτη στο Δήμο Κισάμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/3/2010 τέθηκε τελευταίο το θέμα : ¨Συζήτηση – Απόφαση για το σχέδιο Καλλικράτη¨.
Αυτό δείχνει την έλλειψη οράματος και ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα Καλλικράτη.
Για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού ήλθε το θέμα σε συζήτηση και για να μη κατηγορηθεί η δημοτική αρχή ότι δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον του Δήμου μας. Ακόμη και ο πρόεδρος έφθασε στο σημείο να μου αφαιρέσει το λόγο επειδή η ώρα ήταν περασμένη. Μάλλον δεν του άρεσαν αυτά που έλεγα!
Το αποτέλεσμα ήταν ένας – ένας από τους συμμετέχοντες να αποχωρεί και να μη ληφθεί καμία απόφαση. Και η Κίσαμος για άλλη μία φορά έμεινε χωρίς φωνή και ορφανή να ανεμοδέρνεται από τους αέρηδες και τα κύματα των κομματικών γραφείων.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κισάμου θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να παίρνει πρωτοβουλίες για ένα μεγάλο και ζωντανό Δήμο αυτό της επαρχίας Κισάμου.

0 Σχόλια

6η Πανελλαδική Συνάντηση των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

                                  Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ” (ΠΑΝΑΚ) διοργανώνει την 6η Πανελλαδική Συνάντησή της.
Την πρώτη μέρα (Σάββατο, 13/3) η Γενική Συνέλευση της ΠΑΝΑΚ θα συζητήσει τα μείζονα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοικητική κοινότητα ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών με στόχο τη συνδιαμόρφωση θέσεων και προτάσεων αλλά και την από κοινού διεκδίκηση ΙΣΧΥΡΗΣ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή, 14/3) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ημερίδα με θέμα: “Το ‘Σχέδιο Καλλικράτης’ και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης”.
Oμιλητές (αλφαβ. σειρά): Βαλσαμάκη Η., τ. αντιδήμαρχος Δ. Αθηνών, Κλάπας Μ., δήμαρχος Πρέβεζας, Κορτζίδης Χ., δήμαρχος Ελληνικού, Μπαλασόπουλος Θ., πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ, Πασβαντίδης Χ., αναπλ. Νομάρχης Ν. Αθηνών, Τρεμόπουλος Μ., Ευρωβουλευτής. Συντονισμός: Ιατρού Σ., δήμαρχος Κερατέας. Η Πανελλαδική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Γλυφάδα, κτήριο δημαρχείου - Άλσους 15) στις 13-14 Μαρτίου 2010.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 13-14/3
Σα 13/3 Πανελλαδική Συνέλευση
10. 30-11.00 Προσέλευση- Εγγραφή παρόντων-στοιχεία
11.0-11.10 Σύντομος απολογισμός & προγραμματισμός
11.10-11.30 Εισήγηση για “Καλλικράτη”
11.30-14.00 Συζήτηση επί της εισήγησης
14.00-14.30 Απόφαση Συνέλευσης
14.30-15.00 Ανανέωση Συντονιστικής Επιτροπής
15.00 Πέρας Συνέλευσης

Κυ 14/3 Ημερίδα
10.30-11.00 Προσέλευση
11.00-11.10 Έναρξη, παρουσίαση των ομιλητών
11.10-12.45 Εισηγήσεις ομιλητών
12.45-13.15 Παρεμβάσεις προσκεκλημένων
13.15-14.15 Συζήτηση
14.15-14.30 Συμπεράσματα-πέρας ημερίδας
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΘEΣΣAΛONIKH, ΠPΩTOBOYΛIA, MΠOYTAPHΣ Γ., ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣYNEPΓAΣIA ΓIA THN AΛΛAΓH, ΦΙΛΙΟΣ Φ., ΠATPA, TΩPA ΓIA THN ΠATPA, ΔΗΜΑΡΑΣ Γ., KEPATEA, ΠPΩTA H KEPATEA, IΑΤΡΟΥ Σ., ΓΛΥΦΑΔΑ, ANOIXTOI OPIZONTEΣ, ΛΥΓΝΟΥ A., NAYΠΛIO, H AΛΛH ΠPOTAΣH, ΓΚΙΟΛΑΣ Γ., XΙΟΣ, NEA ANTIΛHΨH, XΑΛΛΙΟΡΗΣ I., N. MΑΚΡΗ, ΔYNAMH ΠOΛITΩN, ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ  Φ., KΟΡΙΝΘΟΣ, KINHΣH ΠOΛITΩN, KΑΣΙΜΗΣ Χ., ΚΙΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΙΣΑΜΟΥ, ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ Σ., ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΖΑΡΡΟΣ Α., ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΒΑΒΥΛΗΣ Θ., ΒΑΡΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Δ., ΑΣΤΑΚΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ Η., ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΠΟΜΠΟΤΣΑΡΗΣ Κ.
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Φ. Φίλιος, Ιωάννινα 6977417711
Θ. Κογκέλλης, Γλυφάδα 6973555536
Ν. Φωτίου, Θεσσαλονίκη 6974305047

0 Σχόλια

Ενας Δήμος όλη η Κίσαμος

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Ρεπορτάζ από Χανιώτικα Νέα

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικοί σύνδεσμοι


αρχείο ακικ
Πρωτοβουλία

 AKIK - Facebook  AKIK - Youtube
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML