Χωροταξικό του Δήμου Κισάμου-ερώτηση προς Νομαρχία

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004

Κουνελάκης Στέλιος                 Ημερομηνία 1-11-2004
Δημοτικός Σύμβουλος
       Κισάμου                                    Προς
Τηλ.2822023571                      Θωμαδάκη Αικατερίνη
Fax  2822023662                  Προισταμένη Τμήματος Μελετών
                                              Πολεοδομίας Χανίων


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου στις 16-9-2004
σελίδες πρακτικών 226-228 ο κύριος Δήμαρχος ανέφερε ότι έχει ανατεθεί στη Νομαρχία Χανίων η μελέτη για το χωροταξικό του Δήμου Κισάμου.
Παρακαλώ να μου απαντήσετε γραπτώς εάν έχει ανατεθεί τέτοια μελέτη στη Νομαρχία Χανίων.

 


                                                                        Με εκτίμηση

                                                                   Κουνελάκης Στέλιος
                                                          Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

0 Σχόλια

Βιολογικός Κόλπου Κισάμου(Λάθη- Παραλήψεις- Προοπτική)

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003

                Δελτίο Τύπου                     

Ανεξάρτητη  Κίνηση  Κισάμου          Ημερομηνία  3-11-2003
     Κίσαμος      73400
   Τηλ.2822023571

                      ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
                      (Λάθη- Παραλήψεις- Προοπτική)

Τα τελευταία χρόνια η Κίσαμος βρίσκεται θεατής και όχι πρωταγωνιστής για την διεκδίκηση του σημαντικότερου έργου της περιοχή μας, του βιολογικού του κόλπου της Κισάμου.
Αυτό αποδεικνύει την παθητικότητα των δημοτικών αρχών   με αποτέλεσμα η Κίσαμος να βρίσκεται συνεχώς στο περιθώριο, εγκαταλελειμμένη από τον νομαρχιακό, περιφερειακό και εθνικό προγραμματισμό έργων.
Η μέχρι τώρα πορεία του βιολογικού δείχνει ότι έχουν γίνει σημαντικά λάθη, παραλήψεις και παραπληροφόρηση άλλοτε ηθελημένα και άλλοτε από έλλειψη γνώσης.
1.Στη συνάντηση που έγινε 22-11-2002 στο περιφερειακό συμβούλιο στη Παλαιόχωρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κύριο Καμπέλη, τον βουλευτή κύριο Σκουλάκη , τους δημάρχους Κισάμου κύριο Κατζουράκη, Μηθύμνης κύριο Δαράκη και εμένα διαφάνηκε καθαρά ότι τον βιολογικό κάποιοι δεν τον ήθελαν και κάποιοι προσπαθούσαν να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά παροτρύνοντας να μη πάρει  δημοσιότητα.
Οι λύσεις που προτάθηκαν στη ουσία ήταν αντικρουόμενες.
2.Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 6/21-2-2003 παραβρέθηκε και ο μελετητής κύριος Παυλάκης για να μας ενημερώσει για το βιολογικό.
<<μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το πληθυσμιακό κριτήριο δεν υπήρχε όταν έφυγε η αίτηση για χρηματοδότηση του βιολογικού το 2001, αλλά μπήκε μεταγενέστερα.>>
Αυτό ήταν ένα ατόπημα του σεβαστού και σοβαρού επιστήμονα κυρίου Παυλάκη και το πληθυσμιακό κριτήριο έγινε η αφορμή για την μη ένταξη του βιολογικού στο ταμείο συνοχής.
Oμως ευθύνη έχει και τον δημοτικό συμβούλιο που δεν γνώριζε τις βασικές διαταγές και εγκυκλίους του Ταμείου Συνοχής ώστε να διορθώσει αυτή την ατέλεια της μελέτης
Διότι οι προτεραιότητες του ταμείου συνοχής σε σχέση με το πληθυσμιακό κριτήριο ήταν γνωστές από τον 1991 με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ/21-5-1991.
Τώρα έρχονται να τροποποιήσουν την μελέτη και να βάλουν το πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά δυστυχώς  είναι αργά για τον ταμείο συνοχής.
Το ερώτημα που παραμένει σε όλους μας είναι γιατί δεν μπήκε τον πληθυσμιακό κριτήριο;
Aς το κρίνει ο καθένας μας.
3.Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 8/19-4-2003 κατέθεσα εναλλακτική πρόταση για τον βιολογικό.
Η οδηγία 91/271/ΕΟΚ/21-5-1991 αναφέρει ότι περιοχές που γίνονται αποδέκτες των λυμάτων και χαρακτηρίζονται ευαίσθητες εντάσσονται κατά προτεραιότητα στο ταμείο συνοχής.
Ο κόλπος της Κισάμου σύμφωνα με την μελέτη του βιολογικού  είναι ευαίσθητος αποδέκτης, βέβαια αυτό πρέπει να αποδεικτή με επίσημη μελέτη.
Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε μια πρόταση για μελέτη  από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, που παράλληλα θα βιντεοσκοπούσαν και τον βυθό του κόλπου Κισάμου με όλα τα πλεονεκτήματα στη τουριστική ανάπτυξη
Επιπλέον ο κύριος Δήμαρχος μας προέτρεψε να μην μιλάμε πολύ για τον βιολογικό αν θέλουμε να περάσει εννοώντας βέβαια μέσα από   άλλα κανάλια
Το συμβούλιο επίσης αποφάσισε να συζητήσει το θέμα του βιολογικού σε κοινή συνεδρίαση με το δημοτικό συμβούλιο Μηθύμνης.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία κοινή συνάντηση των δύο δήμων για το σημαντικότερο έργο του κόλπου Κισάμου.
4.Στα Χανιώτικα Νέα 3/8/2003 υπάρχει δήλωση του κυρίου Βαρουχάκη<<το έργο δεν πήγε καθόλου στο ταμείο συνοχής στις Βρυξέλλες, κόπηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για λόγους πληθυσμιακούς και δύο πρώην Δήμαρχοι Κισάμου και Μηθύμνης πήγαν ουσιαστικά βόλτα>>  
Από την άλλη υπάρχει η απάντηση του υφυπουργού κυρίου Πάχτα σε ερώτημα του κυρίου Σκουλάκη αρ,πρωτ.3347/22-9-2003  ότι σύμφωνα με την 103962/28-3-2003 απάντηση της Ε.Ε. ότι η χρηματοδότηση του βιολογικού από το ταμείο συνοχής έχει αποκλειστεί διότι οι υπάρχουσες πιστώσεις δεν επαρκούν για έργα Γ’ κατηγορίας.
Αυτό σημαίνει ότι η μελέτη έχει πάει στο Ταμείο Συνοχής
Γιατί ο κύριος δήμαρχος δεν έλεγξε αυτές τις σοβαρές καταγγελίες, αλλά
χωρίς την παραμικρή αμφιβολία τις δημοσίευσε με αποτέλεσμα να πληγεί το κύρος του θεσμού του δημάρχου και κύρος του Δήμου Κισάμου  και να φανεί ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα
5.Καμμία σοβαρή πρωτοβουλία δεν υπήρξε εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων από τους βουλευτές του νομού Χανίων, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, την Περιφέρεια και μπορώ να ισχυριστώ ότι  μόνο ο βιολογικός του κόλπου Χανίων ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
6. Ενα σημάδι φωτός υπήρξε από την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κυρίου Χριστοδουλάκη στη πρόσφατη συνάντηση του κυρίου περιφερειάρχη με τους πέντε δήμους της Κισάμου .
Όμως δεν ήταν ξεκάθαρη η απάντηση διότι περιείχε προαπαιτούμενο την ευρύτερη συνεργασία για δημιουργία εταιρίας για την κοινή  διαχείριση όλων των βιολογικών του Ν. Χανίων, που για τους δήμους μας μάλλον είναι όνειρο θερινής νυκτός .
Επίσης δεν υπήρξε ξεκάθαρη χρονική δέσμευση για ένταξη στο Εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο νέον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί αυτή την χρονική περίοδο.
Όμως δίνει την προοπτική και πρέπει συντονισμένα  και γρήγορα να κινηθούν οι δύο δήμοι.

Από τα προαναφερθέντα βγαίνουν τα παρακάτω συμπεράσματα.
1.Η αδυναμία της Κισάμου να δημιουργήσει μια αυτόνομη δυναμική με αποτέλεσμα η Κίσαμος να μη έχει φωνή ακόμη και σήμερα.
2.Οι δημοτικές αρχές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ένα δήμο ισχυρό ,ανεξάρτητο, οργανωμένο, που θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνεργασίας και συσπείρωσης όλων των τοπικών δυνάμεων για την προβολή και ανάδειξη όλου του πλούτου της Κισάμου.
3.Η Κίσαμος ήταν και παραμένει έξω από τις προτεραιότητες των κέντρων αποφάσεων των Χανίων.

Τέλος προτείνω τις παρακάτω πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν από κοινού  ο Δήμος Κισάμου και Δήμος Μηθύμνης για να μη χαθεί τώρα η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της περιοχής μας.
1.Σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του βιολογικού και από τους δύο δήμους
2.Συναντήσεις με τον Νομάρχη, Περιφερειάρχη και Βουλευτές Ν.Χανίων και το υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Χριστοδουλάκη.
3.Κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες.
4.Ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
5.Κοινή συνεδρίαση δημοτικών συμβουλίων Κισάμου και Μηθύμνης με την παρουσία του υπουργού κυρίου Χριστοδουλάκη, Περιφερειάρχη , Βουλευτών Ν. Χανίων, Νομάρχη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παραπάνω πρωτοβουλιών.
Η Κίσαμος και οι Κισαμίτες αξίζουν ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας , της παράδοσης και των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας

                                                                           Με εκτίμηση

                                                                     Κουνελάκης Στέλιος
                                                           Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

0 Σχόλια

Η ευθύνη μας απέναντι στην Κίσαμο

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΚΙΣΑΜΟΥ             Ημερομηνία  8/10/2002

               ΚΙΣΣΑΜΟΥ                        

Γραφείο Τύπου                                                             Προς                

Τηλ. 0822024500                                        Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

Η ευθύνη μας απέναντι στην Κίσσαμο

 

Στις 13 Οκτωβρίου θα πάμε να ψηφίσουμε για την νέα δημοτική αρχή που θα καθορίσει την τύχη μας, την πορεία της Κισσάμου έως το 2006.

Οι δημοτικές εκλογές δεν γίνονται για να μετρήσουν την δύναμη των κομμάτων, αλλά γίνονται για να εκλέξουμε τους ικανότερους που θα διοικήσουν το δήμο μας χωρίς προσωπικά συμφέροντα, χωρίς διαχωρισμούς, με κοινό στόχο την λύση των καθημερινών προβλημάτων και την ανάπτυξη του δήμου μας.

 Όμως οι παλαιοκοματικές νοοτροπίες, αντιλήψεις και μέθοδοι κλεψίματος της ψήφου του δημότη επανέρχονται από ανθρώπους που δεν θέλουν και δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, δεν θέλουν νέα πρόσωπα, δεν θέλουν την ανανέωση γιατί θα χαλάσουν την συνταγή που εδώ και αρκετά χρόνια μαγειρεύουν το ίδιο φαγητό.

Όμως ο δημότης της Κισσάμου έχει αντιληφθεί ότι αυτά τα παραμύθια περί διορισμών, περί προσωπικών διευκολύνσεων, έργα της τελευταίας στιγμής, έχουν οδηγήσει τον τόπο στο μαρασμό, στη μιζέρια και στην προχειρότητα.

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση αναφώνησε ο Κισσαμίτης, σε κάθε υποψήφιο που με πλάγιους τρόπους θέλει να του κλέψει την ψήφο του.

Φτάνουν τα ψέματα, ήλθε η ώρα να ψηφίσουμε τους ικανότερους, αυτούς που θα οδηγήσουν την Κίσσαμο ψηλά.  

Ηλθε η ώρα η Κίσσαμος να κάμει την υπέρβαση.

Ηλθε η ώρα η Κισσαμίτες να ψηφίσουν νέα πρόσωπα

Να ψηφίσουν την  ελπίδα

Να ψηφίσουν την δύναμη του νέου πολιτικού ήθους

Να ψηφίσουν τη δύναμη της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Να ψηφίσουν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

 

 

                                                                                Με εκτίμηση

 

                                                                        Ο Υποψήφιος Δήμαρχος

 

                                                                             Κουνελάκης Στέλιος

0 Σχόλια
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 Επόμενα > Τελευταία >>

Σχετικοί σύνδεσμοι


αρχείο ακικ
Πρωτοβουλία

 AKIK - Facebook  AKIK - Youtube
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML