Τα ψέματα και τα προσωπεία

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ο κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος στις 4-10-2010 και 13-10-2010 έβγαλε δύο αντικρουόμενες ως προς το περιεχόμενό τους επιστολές.
Στην πρώτη αναφέρει ότι η Ανεξάρτητη Συνεργασία Δήμου Κισάμου αδυνατεί να συγκροτήσει πλήρες, αξιόπιστο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο και στη δεύτερη επιρρίπτει ευθύνη σε μένα ότι αρνήθηκα να συνεχίσω μέχρι τέλος.
Να μας απαντήσει ο κ. Καλαϊτζάκης Γιώργος σε ποια από τις δύο επιστολές λέει την αλήθεια, ή μήπως το ψέμα, η πατρωνία και η κομματική μεθόδευση είναι συνακόλουθο της πολιτικής του καριέρας;
Στη συνάντηση της 26-9-2010, ημέρα Κυριακή, αποφασίσαμε από κοινού με τον κ. Καλαϊτζάκη και μετά από εσωτερική διαβούλευση, ότι ο μόνος συνδυασμός που υπηρετεί στην πράξη τις βασικές αρχές μας , ήταν του κ. Κουκουράκη Κωνσταντίνου, ο οποίος και αποδέχτηκε στο σύνολό τους όλες τις βασικές αρχές του προγράμματος. Την ίδια μέρα το πρωί είχε προηγηθεί συνάντηση της κ. Σκουλάκης Φρόσω και του κ. Καλαϊτζάκη ο οποίος μου μετέφερε ότι η κ. Σκουλάκη Φρόσω δεν συμφωνεί με τους όρους.
Με βάση αυτά καλέσαμε τον κ. Κουκουράκη Κωνσταντίνο για επισημοποίηση της συμφωνίας, όπως και έγινε.
Την επόμενη κιόλας μέρα ο κ. Καλαϊτζάκης Γιώργος ξέχασε τη μεταξύ μας συμφωνία και το ότι είναι μέλος μιας Ανεξάρτητης Κίνησης και για λόγους ανασφάλειας και αναστολών επέστρεψε πίσω στο ¨κομματικό μαντρί¨.
Εκεί μετά από συνεχείς συσκέψεις αποφασίστηκε η μετάβασή του σε άλλο ¨κομματικό μαντρί¨ για να μπορέσουν από κοινού να μεθοδεύσουν με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσουν τις ``καρέκλες`` και θα εξυπηρετήσουν ρουσφετάκια αφήνοντας κατά μέρος το συμφέρον της Κισάμου
Έτσι διέσπασε μία κίνηση απογοητεύοντας δεκάδες απλούς πολίτες που μας πίστεψαν.
Γιατί ο κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος δεν τολμά να κατέβει ο ίδιος στις εκλογές σαν Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά βάζει άλλους να θυσιαστούν ενώ αυτός ετοιμάζει την καρέκλα και τη γραβάτα του ειδικού συμβούλου;
Πρέπει ο δημότης της Κισάμου να καταδικάσει όλους αυτούς που αναπαράγουν φαινόμενα ύποπτων συναλλαγών, διαφθοράς, κομματικής σκοπιμότητας, υποσχέσεων , ρουσφετολογικών παροχών, αν θέλουμε να μη βουλιάξει ακόμα περισσότερο η Κίσαμος.
Ας πάρουμε σαν παράδειγμα ποιοί μηχανισμοί ,νοοτροπίες χρεοκόπησαν την Ελλάδα;
Μήπως είναι οι ίδιοι και στην Κίσαμο
Τελειώνω με τη ρήση του Διονύση Σαββόπουλου:
«Πως είναι δυνατόν άνθρωποι που μας φέραν`ως εδώ να μας σώσουν τώρα»
Κίσαμος 18-10-2010
Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

0 Σχόλια

Πλημμύρισε η πόλη της Κισάμου με λίγες σταγόνες νερό

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
 
Την Παρασκευή πρωί 15/10/2010 η ασθενής βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη της Κισάμου, να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και να κινδυνεύσουν επιχειρήσεις.
Η πόλη της Κισάμου, κυρίως στα νότια, (Κουνουπίτσα), παραμένει ανοχύρωτη στα καιρικά φαινόμενα κυρίως λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.
Στις 20/01/2009 η Δημοτική αρχή με το Δημοτικό Συμβούλιο αρ. 2/20-01-2009 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της 12/2006 απόφαση του και συγκεκριμένα:
1.Η πίστωση έτους 2009 ποσού 100.000 ευρώ πού έχει διατεθεί από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για το έργο<Αντιπλημμυρική προστασία Καμαριανού ποταμού> και
2.Η πίστωση του έτους 2009 ποσού 120.000 ευρώ που έχει διατεθεί για το έργο< Επέκταση αγωγού όμβριων από το δρόμο της Κουνουπίτσας έως Λαγού ρυάκι και Πυργιανό ποταμό> να διατεθούν για το έργο <κατασκευή τριών γεφυρών στους ποταμούς Πυργιανό, Πλακουριανό και Λαγού Ρυάκι> από τις οποίες η μία στην περιοχή Πλάκα όπου δεν υπάρχει ανοιγμένος δρόμος.
Αυτή η εγκληματική πολιτική της τωρινής δημοτικής αρχής, η οποία εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα είναι πιθανό να δημιουργήσει τεράστιες ζημιές σε περιουσίες και επιχειρήσεις εάν μελλοντικά εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

0 Σχόλια

Το ρουσφέτι και οι ψεύτικες υποσχέσεις αιτίες κοινωνικής και οικονομικής παρακμής

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Δεκάδες τροποποιήσεις γίνονται την τελευταία στιγμή και ρουσφετολογικές υποσχέσεις δίνονται από ορισμένες δημοτικές αρχές και τα τηλέφωνα στα σπίτια των ψηφοφόρων χτυπάνε συνεχώς
<<Γεια σου Μανώλη. Χθες το βράδυ πέρασα από το δημοτικό συμβούλιο αυτό που σου είχα υποσχεθεί εδώ και χρόνια και για το οποίο ξέρεις υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις, όμως εγώ έβαλα μπροστά το μπέτη για σένα. Τώρα όμως θέλω πέρα από τους δικούς σου ψήφους, των συγγενών και των φίλων σου ώστε να βγούμε για να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας>>
Τέτοιοι διάλογοι υποσχέσεων επαναλαμβάνονται παραμονές εκλογών μόνο και μόνο για να αρπάξουν κάποιοι τις ψήφους μας και την επόμενη μέρα να εξαφανιστούν. Ενώ καταρρέει η οικονομία εξαιτίας τέτοιων φαινόμενων, εδώ στην Κίσαμο αναπαράγονται με το πιο αισχρό τρόπο από πολλούς υποψήφιους που τάζουν έργα σε μικρούς εργολάβους, θέσεις σε ανέργους, θέσεις οδηγών, θέσεις γραμματέων και ότι άλλο απίστευτο μπορεί να ειπωθεί.
Πρέπει να είναι γνωστό σ΄όλους μας ότι όλες οι προσλήψεις στους Δήμους γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Αν δεν αντισταθούμε σε τέτοια φαινόμενα που μας υποβιβάζουν και μας εξευτελίζουν, θα ξαναζήσουμε μια νέα κοινωνική και οικονομική κατάρρευση για το νέο Δήμο της Κισάμου.
Κίσαμος 12-10-2010
Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

0 Σχόλια

Προγραμματική συμφωνία Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων Κισάμου

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου
Στέλιος Κουνελάκης                                  Ημερομηνία 5-10-2010
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δημότισσες και Δημότες της Κισάμου
Η 1η Αυγούστου 2010 αποτελεί ένα σταθμό στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης και ιδιαίτερα της Κισάμου.
Για πρώτη φορά οι δημότες της Κισάμου προσήλθαν να επιλέξουν υποψήφιο δήμαρχο.
Πίστεψα και εξακολουθώ να πιστεύω σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από κομματικά και προσωπικά συμφέροντα γι’ αυτό και δώσαμε στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την διαδικασία.
Μετά την επιστολή του κ. Γιώργου Καλαιτζάκη ,η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου αποφάσισε να ενώσει τη δύναμή της με τη Δημοτική Κίνηση του Δημάρχου Ιναχωρίου κ. Κώστα Κουκουράκη. Η συνεργασία αυτή βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές και πρόγραμμα και με στόχο πάντα την συνέχιση της υλοποίησης του οράματός μας ,η αρχή της οποίας, (υλοποίησης), έγινε την 1η Αυγούστου 2010.
Το κείμενο της συμφωνίας είναι :
1.
Αποδοχή από μέρους της δημοτικής κίνησης του Δημάρχου Ιναχωρίου κ. Κουκουράκη της διακήρυξης των γενικών αρχών και των βασικών προγραμματικών θέσεων όπως έχουν δημοσιευθεί από την Ανεξάρτητη Συνεργασία Δήμου Κισάμου. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη αντίθεση μας με το ακρωτηριασμό της επαρχίας Κισάμου
2.Ισότιμη συμμετοχή της συνεργαζόμενης δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Ιναχωρίου κ. Κουκουράκη Κώστα στην Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου. 3.Θεσμοθέτηση της ανάδειξης του υποψηφίου Δημάρχου της Ανεξάρτητης Κίνησης Κισάμου από τις εκλογές του 2013 και πέρα, ύστερα από προκριματική εκλογή κατά τα πρότυπα της εκλογής της 1ης Αυγούστου 2010. Η εκλογή θα γίνεται έξι μήνες πριν από την ημέρα των δημοτικών εκλογών και θα διεξάγεται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου είναι δημοτική αρχή. 4.Υποψήφιος δήμαρχος για την Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου θα είναι ο δήμαρχος Ιναχωρίου κ. Κουκουράκης Κώστας με κοινή απόφαση των δημοτικών κινήσεων.
Ο σπόρος που έσπειραν δεκάδες πολίτες της Κισάμου την 1η Αυγούστου αρχίζει και φυτρώνει, τα όνειρα των για μια γνήσια τοπική αυτοδιοίκηση δεν χάθηκαν.
Η επιλογή συνεργασίας με την δημοτική παράταξη του Δημάρχου κ. Κώστα Κουκουράκη έγινε γιατί εκτός από το γεγονός ότι αποδέχτηκε όλα τα προηγούμενα, έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν εξαρτάται από κόμματα και έχει έρθει συχνά σε ρήξη με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ειδικά στη περίπτωση του ΣΧΟΟΑΠ Ελαφονησίου, τα οποία είναι προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη της Κισάμου.
Πολλούς φίλους ίσως στεναχωρήσουμε με την επιλογή μας, αλλά να είναι σίγουροι ότι η επιλογή αυτή έγινε με βάση το συμφέρον της περιοχής, με αρχές και πρόγραμμα και όχι με υποσχέσεις και καρέκλες.
Ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει για την Κίσαμο.
Όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της Κισάμου.
Όλοι μαζί να αντισταθούμε σε νοοτροπίες και σε μηχανισμούς που έχουν οδηγήσει τη χώρα μας αλλά και τη Κίσαμο σε δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση
.

0 Σχόλια

Σχετικοί σύνδεσμοι


αρχείο ακικ
Πρωτοβουλία

 AKIK - Facebook  AKIK - Youtube
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML