Υποψήφιος Δήμαρχος Κουκουράκης Κώστας

RTF Εκτύπωση

Μοιραστείτε το!

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010

Συνδημότισσες- Συνδημότες
Νέες και Νέοι
 Οι συνεργάτες μου και εγώ αποφασίσαμε με αίσθημα ευθύνης να τεθούμε στην κρίση σας ως υποψήφιοι στον Δήμο ο οποίος προέκυψε από το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (συνένωση Δήμων) παρουσιάσθηκε ως μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω συνενώσεων γεωγραφικών ενοτήτων, μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νέους Δήμους και εισάγει τον θεσμό του Αιρετού Περιφερειάρχη. Ωστόσο ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ανεξάρτητα αν κάποιος δέχεται τη δομή και τη φιλοσοφία του και μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας οδηγεί με μεγαλύτερη ταχύτητα στην μείωση των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης στις ιδιωτικοποιήσεις Κοινωφελών Επιχειρήσεων, δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο ακρωτηριασμός της επαρχίας Κισάμου τον οποίο επέβαλε ο «Καλλικράτης» αποτελεί μεγάλο ιστορικό λάθος και μια πραξικοπηματική ανατροπή του χωροταξικού της Κρήτης .
Επιδίωξη μας παραμένει η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Επαρχίας Κισάμου
Μέσα στα πλαίσια αυτά η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου και η Δημοτική μας ομάδα η οποία διεκδικεί τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 δεσμεύεται ότι θα εργασθεί για :
1. Ένα Δήμο ανεξάρτητο από κάθε οικονομική, κρατική η κομματική εξουσία ,που δεν θα συμβιβάζεται με άνομα συμφέροντα όση δύναμη και να έχουν αυτά, θα συγκρούεται μαζί τους σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειασθεί όσο ψηλά και να βρίσκονται, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, άλλωστε η πορεία μας έως τώρα το έχει αποδείξει
2. Ένα Δήμο με παρουσία στα καθημερινά προβλήματα του Πολίτη.
3. Ένα Δήμο σύγχρονο , δημοκρατικό, συλλογικό, ανοικτό στους Πολίτες.
4. Ένα Δήμο με φωνή και λόγο που θα εξυπηρετεί όχι παράγοντες και σκοπιμότητες αλλά το Δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολλών και όχι των ολίγων.
5. Ένα Δήμο ο οποίος θα αποτελέσει το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια των πολιτών ώστε να παραχθεί περισσότερος πλούτος, νέες επιχειρήσεις, άρα και περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.
6. Ένα Δήμο που στηρίζει την ανάπτυξη που βασίζεται στις τοπικές ιδιαιτερότητες, τα ήθη και τα έθιμα, τον πολιτισμό, το φυσικό Περιβάλλον, την παιδεία και την υγεία.
7. Ένα Δήμο που μέσα από διάλογο με τη νεολαία θα καταλάβει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και θα εργασθεί για τη λύση των πολλών αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Θέλουμε τους Νέους πρωταγωνιστές.
8. Ένα Δήμο που θα βασίζεται στις δεξιότητες και ικανότητες των ανθρώπων της περιοχής και τους οποίους θεωρεί άξιους και ικανούς να χειριστούν το μέλλον του τόπου . Το δικό τους μέλλον
9. Ένα Δήμο που θα αγωνισθεί για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των απολυμένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
10. Ένα Δήμο όπου μέσα από Αναπτυξιακές διαδικασίες θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και θα έχει ως πρωτεύων σύνθημα το δουλειά για όλους.
11. Ένα Δήμο που έχει σταθερό προσανατολισμό στην προάσπιση, προστασία και επαύξηση του ελεύθερου δημοσίου χώρου
12. Ένα Δήμο όπου στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και στους ακόμα δυσκολότερους που έρχονται η συμβολή στην αντιμετώπιση του ελλείμματος κοινωνικής πολιτικής που παρουσιάζει η κρατική εξουσία καθώς και η προώθηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης ως αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη αποτελούν βασικούς άξονες προτεραιότητας για την Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου
13. Ένα Δήμο που είναι σταθερά προσηλωμένος στην εσωτερική συμμετοχική δημοκρατία που βασίζεται στις αρχές της συλλογικής διαβούλευσης της κοινής δράσης και της διαφάνειας
14. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου πιστεύει στην γνήσια και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης καθώς και στην συνεργασία και στην συναίνεση των τοπικών κοινωνιών κατά την διαδικασία εκλογής των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για τους λόγους αυτούς στηρίζει το σύστημα της εκλογής δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων από ενιαίο ανά κατηγορία ψηφοδέλτιο. Ακόμη στηρίζει την αρχή της αναλογικής εκπροσώπησης των αυτοδιοικητικών δυνάμεων σε όλα τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης
15.Θεσμοθέτηση της ανάδειξης του υποψηφίου Δημάρχου της Ανεξάρτητης Κίνησης Κισάμου από τις εκλογές του 2013 και πέρα, ύστερα από προκριματική εκλογή κατά τα πρότυπα της εκλογής της 1ης Αυγούστου 2010. Η εκλογή θα γίνεται ένα χρόνο πριν από την ημέρα των δημοτικών εκλογών και θα διεξάγεται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου είναι δημοτική αρχή

Φίλες και Φίλοι,

Συνηθίζεται παραμονές εκλογών (Δημοτικών – Περιφερειακών, Εθνικών) όλοι όσοι ζητούν την ψήφο σας , να παρουσιάζονται ως γνώστες όλων των προβλημάτων που σας απασχολούν έχοντας μαγικές λύσεις στην τσέπη τους και πακτωλούς χρημάτων για να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Κάθε φορά μετά το τέλος των εκλογών κατά πάγια συνήθεια και αφού οι πολίτες έχουν πλέον ψηφίσει, οι υποσχέσεις ξεχνιούνται, χρήματα δεν υπάρχουν, η εξουσία έχει μοιρασθεί και ο πολίτης απομένει να βλέπει με απορία τα προβλήματα του όχι μόνον να μην λύνονται αλλά σε πολλές περιπτώσεις να μεγαλώνουν.

Φίλες και Φίλοι,

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισσάμου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Κουκουράκη σας παρουσίασε το πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας . Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα περιγράφονται σχέδια, ενέργειες , δράσεις, και έργα τα οποία έχουμε την βούληση και θέλουμε να εργασθούμε, εάν κερδίσουμε τις εκλογές, τα υλοποιήσουμε. Οι πολίτες θα πρέπει να πεισθούν ότι πραγματικά μπορούμε να τα υλοποιήσουμε και δεν πρόκειται για κούφια λόγια για τους εξής λόγους :
• Όλοι μιλούν ότι θα προχωρήσουν σε Χωροταξικό Σχεδιασμό αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου συμμετείχε με προτάσεις όταν ψηφίζονταν το Χωροταξικό Κρήτης.
• Όλοι μιλούν ότι θα προστατεύσουν τις περιοχές NATURA αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει προχωρήσει σε Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ)
• Όλοι μιλούν για δράσεις και έργα στον τουρισμό που θα υλοποιήσουν αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου συμμετείχε με προτάσεις όταν ψηφίζονταν το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό στο Νομαρχιακό Συμβούλιο
• Όλοι μιλούν για δράσεις και έργα που θα κάνουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου συμμετείχε με προτάσεις όταν ψηφίζονταν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ
• Όλοι μιλούν για δράσεις και έργα που θα κάνουν για την Βιομηχανία – Βιοτεχνία αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου συμμετείχε με προτάσεις όταν ψηφίζονταν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το Ειδικό Χωροταξικό για την Βιομηχανία
• Όλοι μιλούν ότι θα κατασκευάσουν Λιμνοδεξαμενή αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει υλοποιήσει πρόγραμμα κατασκευής τριών λιμνοδεξαμενών και σύντομα ολοκληρώνει και τις μελέτες τέταρτης λιμνοδεξαμενής (ύδρευσης)
• Όλοι μιλούν ότι θα προωθήσουν τον εθελοντισμό αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει εθελοντικό κλιμάκιο πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας με μεγάλο και μικρό πυροσβεστικό όχημα και εκπαιδευμένους εθελοντές
• Όλοι μιλούν ότι θα αποκαταστήσουν τα παλαιά κλειστά σχολεία αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει αποκαταστήσει πέντε (5) σχολεία με πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
• Όλοι μιλούν ότι θα κατασκευάσουν ορεινές, πολιτιστικές διαδρομές (μονοπάτια) αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει κατασκευάσει έξι (6) συνολικής διαδρομής 40 χιλιομέτρων με πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
• Όλοι μιλούν ότι θα ενεργήσουν στην κατεύθυνση της Περιβαλλοντικής Προστασίας – ανάδειξη για υποστήριξη του θεματικού τουρισμού αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων (Ελαφονήσι, μεσογειακά εποχικά τέλματα, δίκτυο μικροαποθεμάτων, κλπ) με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
• Όλοι μιλούν ότι θα μπουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά μόνον στον Δήμο Ιναχωρίου το 80% των έργων που υλοποιήθηκαν χρηματοδοτήθηκαν από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα
• Όλοι μιλούν για τις συγκρούσεις χρήσεων γης και Χωροταξικό Σχεδιασμό αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει υλοποιήσει μελέτη τέτοιου Σχεδιασμού (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π) και αναμένει την θεσμοθέτηση του
• Όλοι μιλούν για προστασία περιβάλλοντος των περιοχών NATURA αλλά μόνον ο Δήμος Ιναχωρίου έχει προχωρήσει σε Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις περιοχές NATURA και αναμένει την θεσμοθέτησή τους.

Φίλες και Φίλοι,

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα διαπιστευτήρια μας τα οποία πρέπει να σας πείσουν ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισσάμου έχει την δυνατότητα, την βούληση και την αξιοπιστία να υλοποιήσει αυτά που σας υπόσχεται ακόμα και εάν χρειασθεί να συγκρουσθεί σκληρά με μεγάλα και μικρά συμφέροντα. Άλλωστε η Αυτοδιοικητική μας πορεία έως τώρα, αυτό έχει δείξει.
Εμπιστευθείτε μας
Ελάτε μαζί μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε επιτέλους την Κίσσαμο
Ελάτε μαζί μας να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά
Ελάτε μαζί μας για μια ανθρώπινη και Δημοκρατική Κοινωνία, για μία κοινωνία αλληλεγγύης, πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Σχετικοί σύνδεσμοι


αρχείο ακικ
Πρωτοβουλία

 AKIK - Facebook  AKIK - Youtube
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML