Tετραετία των ανεκτέλεστων αποφάσεων στο Δήμο Κισάμου

RTF Εκτύπωση

Μοιραστείτε το!

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Ο Δήμος Κισάμου είναι ο πρωταθλητής στις ανεκτέλεστες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν σημαντικά θέματα και στις μεγάλες καθυστερήσεις εκτέλεσης των 
                         ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Δεν υπήρξε όραμα και στόχοι για την τετραετία 2007-2010 και αυτό αποδεικνύεται με το επιχειρησιακό σχέδιο 2007-2010 του δήμου που δόθηκε στο μελετητή το 2007 και με την πράξη 115/ 2007 συγκροτήθηκε η ομάδα έργου. Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τέλη του 2009 και ψηφίστηκε από αυτό στις 01-06-2010(Ν.12), χωρίς να έχει ολοκληρωθεί και δημοσιοποιηθεί στους φορείς όπως προβλέπει ο νόμος, μόνο και μόνο για να πληρωθεί ο μελετητής
                        ΕΣΠΑ(Τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης)
Καμία ειδική συνεδρίαση δεν έγινε για το ΕΣΠΑ, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με τις συνεδριάσεις Ν12Α/02-08-2008, Ν13/30-06-2009 και Ν21/02-11-2009, είχε αποφασίσει να γίνει ειδική συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ.
                        ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Όσον αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κισάμου ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με αριθμό 12/15-11-2007 αποφάσισε ομόφωνα να εκπονηθεί μελέτη για το ΤΠΣ στα διοικητικά όρια ενώ η δημοπράτηση έγινε μόλις στις 30/9/2010
                       ΝΕΡΑ
 α. Αρχές του 2007 αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση των τιμών του νερού κατά μέσο όρο 100%, κυρίως στην περιφέρεια, χωρίς να έχει καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου έκανε ένσταση στη περιφέρεια και πέτυχε την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την 4/15-05-2007 απόφαση της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06.
β. Ενώ είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του 2007 για εκπόνηση μελέτης της διαχείρισης των υδάτων, αυτή δεν έγινε ποτέ.
γ. Επίσης δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια είσπραξης των υπολοίπων από το νερό και τα οποία υπόλοιπα ξεπερνούν τώρα τα 1.500.000 ευρώ.
                      ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ-ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τα χρήματα έχουν σχεδόν τελειώσει και το σχέδιο βρίσκεται στα μισά της υλοποίησης τους. Οι ελεύθεροι χώροι σχεδόν ανύπαρκτοι. Η πόλη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές δεν θα διαφέρει ως προς τις υποδομές περιβάλλοντος από πολλές σημερινές μεγαλουπόλεις της χώρας μας (π.χ. Ηράκλειο).
α. Ενώ έχω επανειλημμένα καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις του 30% του κόστους, όπως προβλέπει ο νόμος, ούτε καν αίτηση δεν έχει γίνει.
β. Στον προϋπολογισμό του 2007 συμπεριλαμβάνονται έργα όπως διαμόρφωση της εισόδου της πόλης, μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, κατασκευή δημόσιων τουαλετών. Κανένα όμως, από αυτά δεν υλοποιήθηκε
                       ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22-01-2007 συστάθηκε επιτροπή βιολογικού, η οποία ποτέ δεν συνεδρίασε.
Επίσης στις 13-10-2007 με επιστολή μου στους Δημάρχους Κισάμου και Μηθύμνης, πρότεινα την πρόσληψη ενός τεχνικού και ενός νομικού συμβούλου ώστε να υπάρχει τεχνική και νομική παρακολούθηση για κάθε βήμα υλοποίησης του έργου. Δυστυχώς ενώ ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης, εγκαταλείφθηκε από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα ακόμα να μην έχει τελειώσει η απαλλοτρίωση των οικοπέδων και το έργο να παρουσιάσει μεγάλες καθυστερήσεις και ο Δήμος Κισάμου από πρωταγωνιστής που ήταν, έγινε ουραγός των εξελίξεων.
                      ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η γαλάζια σημαία είναι παγκόσμιο σήμα για καθαρές και οργανωμένες παραλίες. Ενώ το 2007 συστάθηκε επιτροπή η οποία έκανε όλες τις προκαταρκτικές ενέργειες, με απόφαση της Δημάρχου δεν έγινε αίτηση με αποτέλεσμα να έχουμε τις καλύτερες παραλίες και να μην έχουμε καμία οργανωμένη παραλία. Ντροπή μας!
Καμία ενέργεια με έκδοση
ενημερωτικών φυλλαδίων, λειτουργία ιστοσελίδας και συμμετοχή σε εκθέσεις δεν έγινε για ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων
                      ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ
α. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ν.12/05-11-2007 να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης διαχείρισης του Ακρωτηρίου Γραμβούσας και της Νήσου Ήμερης Γραμβούσας. Αυτή η μελέτη δεν έγινε μέχρι σήμερα. Γιατί;
β. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν.9/17-06-2008 κατέθεσα καταγγελία για παράνομες εργασίες στο Μπάλο και η απάντηση ήταν ότι δεν γίνεται καμία εργασία όπως βεβαίωσε και το Λιμεναρχείο. Εκ των υστέρων μετά και από άλλες καταγγελίες η υπόθεση ξεσκεπάστηκε και πραγματικά υπήρχαν πολλές παραβάσεις σε βάρος της περιοχής.
                      ΑΝΕΝ(Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Νότου)
Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ν.5/27-02-2009 για το θέμα των δρομολογίων της άγονης γραμμής Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσαμος, η οποία επεκτάθηκε μέχρι το Ρέθυμνο το συμβούλιο αποφάσισε να διευρυνθεί και να διεκδικηθεί το θέμα νομικά. Όταν επανέφερα το θέμα, η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν βρέθηκε δικηγόρος. Είναι δυνατόν;
                      ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
α. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έγιναν στην Πελοπόννησο, Εύβοια και Αττική το 2007, κατέθεσα ολοκληρωμένη πρόταση και ειδικό σχέδιο Ξενοκράτης για το Δήμο Κισάμου. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ν.11/01-10-2007 δέχτηκε το σχέδιο και με το Δημοτικό Συμβούλιο Ν.12/05-11-2007 συστάθηκε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο και εξουσιοδοτήθηκε η Δήμαρχος Κισάμου για την οργάνωση και στελέχωση γραφείου πολιτικής προστασίας. Καμία απόφαση από τις παραπάνω δεν έχει εκτελεστεί.
β. Αντιθέτως με πρόταση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.2/20-01-2009 της Δημοτικής Αρχής μετέφερε χρήματα από αντιπλημμυρικά έργα της Κισάμου 220.000 ευρώ σε έργα για κατασκευή γεφυρών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πόλη της Κισάμου από πλημμύρες.
 
Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη εκλογική περιφέρεια Κισάμου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΙΣΑΜΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Κουκουράκης Κωνσταντίνος

Σχετικοί σύνδεσμοι


αρχείο ακικ
Πρωτοβουλία

 AKIK - Facebook  AKIK - Youtube
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML